Bibliografi

Forside Grey Dot Udgivelser
Kommende udgivelser
Tegner & forfatter
Grey Dot Anmeldelser
Smagsprøver
Grey Dot

Galleri

Grey Dot Om forlaget
Kontakt

Léo Malet - manden der genopfandt den franske krimigenre


Léo Malet blev født i Frankrig 1909. Han havde en omflakkende tilværelse og prøvede lidt af hvert, og det er netop hans styrke i hans historier om den kyniske "Nestor Burma".

Nestor sympatiserer egentlig med anarkisterne og taberne (Malet havde selv været nede og vende på livets skyggeside), men han er også er i stand til at holde en vis kontakt til politiet, om end de aldrig rigtig bliver hans venner.

Léo Malet holdte med taberne og elskede at være ukorrekt, samtidig var hans kærlighedsforhold til Paris, byernes by, uomtvistelig, og det er i dette lys, at Malet og Tardi fandt et tilhørsforhold. Som Malet udtalte, var Tardi den eneste, der kunne gengive hans værker. Han gik endda så vidt som til at sige, at Tardi vidste mere om Burma, end han selv gjorde.

Malet døde i 1996, og hvor han er næsten ukendt udenfor Frankrig, bliver han til stadighed i sit hjemland betragtet som en af de helt store krimiforfattere. 

     

malet1-big


Kunstneren er en del af disse udgivelser


Nestor Burma

Nestor_Burma_LUSK

Nestor Burma - Lusk i Latinerkvarteret

En ung medicinstuderende begår selvmord...Han havde en dejlig kæreste og et studie han var glad for... SÅ HVORFOR??? Det svar vil Nestor Burma lede efter på de kolde fortove i Latinerkvarteret.
Udgivet: 5 October 2018
Forfatter: Léo Malet
Tegner: Barral

Nestor Burma

C1 Nestor Burma T12

Nestor Burma - Stjernedrømme på Champs-Elysées

Nestor Burma skal opklare mord i den franske filmverden...
Udgivet: 8 January 2021
Forfatter: Léo Malet
Tegner: Barral

Nestor Burma : 1

Rue-de-la-Gare-120

Rue de la Gare 120

Efter løsladelsen fra krigsfangelejren Stalag XB blandes Nestor Burma ind i en speget sag om forbryderen Eiffeltårnets efterladte bytte og testamente. En sag med mord i kølvandet...
Udgivet: 9 April 2008
Forfatter: Léo Malet
Tegner: Jacques Tardi

Nestor Burma : 2

Skydetelt

Skydetelt på Place de la Nation

Nestor Burmas trang til at skygge smukke kvinder, koster ham næsten livet, da en tilfældig person forsøger at slå ham ihjel, men tilfældige mord er ikke tilfældige i Nestor Burmas liv..!
Udgivet: 9 April 2008
Forfatter: Léo Malet
Tegner: Jacques Tardi

Nestor Burma : 3

Tåge over Tolbiac-broen Cover

Tåge over Tolbiac-broen

En sigøjnerkvinde med hår sort som ibenholt, en forhendværende betjent som vandrer rundt i Paris med et tomt blik samt en død anarkist, så er scenen sat for vores parisiske detektiv, Nestor Burma.
Udgivet: 10 October 2009
Forfatter: Léo Malet
Tegner: Jacques Tardi