Forside Grey Dot Udgivelser
Kommende udgivelser
Tegner & forfatter
Grey Dot Anmeldelser
Smagsprøver
Grey Dot

Galleri

Grey Dot Om forlaget
Kontakt

Anmeldelser


Her kan du se, hvad anmelderne synes om vores udgivelser. Vi bestræber os på at få så mange anmeldelser med som muligt - også selv om de er negative over for vores udgivelser. Desværre er vi ikke altid klar over, om en udgivelse er blevet anmeldt, og derfor vil denne liste ikke være komplet. Vi hører gerne fra dig, hvis du ser en anmeldelse, der mangler på listen.


Nyeste anmeldte udgivelser:

Anmeldser af:

Fort Wheeling

De sidste Mohikanere  Sammenstødet mellem Øst og vest er ofte bagrund for de eventyr som serietegneren Hugo pratt producerede i løbet af sin levetid
 

Fort-wheeling-_BIBI

Anmeldser af:

Bernard Prince : 18 - Truslen fra floden

Comoran på togt igen  Den 72årige belgiske tegner Herman Huppen producerer et par album om året
 

Bernard-Prince

Anmeldser af:

Hemmelighedsfulde byer : 9 - Sandkornsteorien

Her er tale om en helstøbt oplevelse.  Spændvidden i albummet ligger inden for det mikrohistoriske; der zoomes helt tæt på karaktererne og deres liv. Meget flot!
 

Sandkornsteorien_BIBIAlle anmeldelser:

Anmeldelser af:

Afrika

Seriejournalen : Afrika  "Efter at Carlsen har sagt stop, holder forlaget Faraos Cigarer stædigt fast i, at Hermann stadig er værd at læse på dansk, og deres anden udgivelse fra hans hånd viser, at der faktisk stadig er liv i den gamle mester.
Norsk anmeldelse  
 

afrika

Anmeldelser af:

Albatros : 1 - Shanghajet

Seriejournalen : Albatros 1  Obeline er en ung dansepige, som lettere uvidende, er på vej til at følge i sin mors fodspor som glædespige
 

Albatros 1: Shanghajet

Anmeldelser af:

Albatros : 2 - Det onde øje

Seriejournalen : Albatros 2  Piraternes hærgen har gjort, at en talstærk styrke er på jagt efter dem. Obeline kæmper for at gøre sig fortjent til en tilværelsen blandt piraterne, og det fordrer blandt andet, at hun skal være 'frivillig' forsøgsperson.
 

Albatros 2: Det Onde Øje

Anmeldelser af:

Jorden i oprør : 1 - Animal'Z

Gråtonede poetiske billeder  Enki Bilal er med "Animal'z" tilbage med en tegneserie om verden, som den vil se ud i den nærmeste fremtid. Vanen tro - fristes man til sige - er intet forandret til det bedre; tværtimod er mennesket både i kamp med sig selv og naturen for at overleve.
 

Animalz_BIBI

Anmeldelser af:

Bernard Prince : 18 - Truslen fra floden

Comoran på togt igen  Den 72årige belgiske tegner Herman Huppen producerer et par album om året
 

Bernard-Prince

Anmeldelser af:

Borgia : 1 - Blod til Paven

Seriejournalen : Borgia 1  ANMELDELSE: To af de store tegneserieskabere er gået sammen om at lave en tegneserie, om en af den europæiske histories mest skrupelløse magthavere. Jodorowsky er mest kendt for sine science fiction-eposer og Manara for sin erotiske serier. Her ser vi dem fra en anden side - og så alligevel ikke.
 

borgia1

Anmeldelser af:

Borgia : 2 - Magt og blodskam

Seriejournalen : Borgia 2  ANMELDELSE: Faraos Cigarer udgiver andet bind af de to stornavne Manara og Jodorowskys trilogi om magtfamilien Borgia - et af familiemedlemmerne, Cesare Borgia, er forlæg for "Prinsen", Machiavellis berømte politiske studie, og både Cesare og Machiavelli er med i dette bind 2.
 

Borgia-2---Magt-og-blodskam

Anmeldelser af:

Cato Zulu

Seriejournalen : Cato Zulu  Det unge, men yderst ambitiøse forlag, Faraos Cigarer står bag denne udgivelse. Ja, ikke blot dette værk, men hele Corto Maltese serien.
Politikken : Cato Zulu  Med Pratts kunstneriske tegnedigte ved hånden kom man hele jorden rundt - i hælene på soldaternes blodige håndværk.
 

Cato-Zulu-Cover

Anmeldelser af:

Corto Maltese - Afrikas horn

Politikken : En sømand i ørkenen  Corto Maltese genoplever sine gamle eventyr i prægtigt udstyr.
 

Afrikas-Horn

Anmeldelser af:

Corto Maltese - Den caribiske suite

Seriejournalen : Den caribiske suite  Det fascinerende ved Cortos univers har altid været sammenkoblingen af eventyret med en meget virklighedsnær og grundigt researchet samtidsskildring. Historiske steder, skikkelser og konflikter væves tæt sammen med det fantastiske, uforklarlige og drømmende. Dette anslår en poetisk overtone i eventyret og antyder, at der her er mere på spil end i den sædvanlige omgang tjubang-og-et-skattekort.
 

Den-caribiske-suite

Anmeldelser af:

Corto Maltese - Det gyldne hus i Samarkand

Politiken : Mon han virk'lig kommer frem til Samarkand?  Ny dansk udstyrsudgave af Corto Malteses eventyrlige rejse gennem kurdernes bjerge til hashishmordernes hjemegn.
Berlingske : På drømmerejse med Corto Maltese  En enkelt gang har jeg befundet mig i den Uzbekiske by Samarkand
Information : Det gyldne hus i samarkand  Afslutningsvis er det på sin plads at slå et slag for en af den moderne tegneseries kanoniserede kunstnere, italienske Hugo Pratt (1927-95). Det var ikke mindst hans fortjeneste, at det i 1970'erne og 1980'erne blev mondænt at læse tegneserier, herhjemme under sloganet "tegneserier for voksne".
 

det gyldne hus i samarkand

Anmeldelser af:

Corto Maltese - I piraternes fodspor

Seriejournalen : I piraternes fodspor  En håbløs romantiker, der angiveligt finder mere tilfredsstillelse i jagten efter skatten, end det at finde den. Man rives med af stemningen, som glimrende underbygges af de flotte sort/hvide tegninger, der har hele registret fra det rolige sydlandske liv på en stol under palmerne til hårde slåskampe.
 

I-piraternes-fodspor

Anmeldelser af:

Corto Maltese - I Sibirien

Politikken : Nu bobler det igen  Hugo Pratt, et af Tardis forbilleder i stribernes sortekunst, udødeliggjorde sig selv før sin død med eventyrene om verdenshavenes vagabond
Seriejournalen : Corto Maltese i Sibirien  Mirko Wölck anmelder her Faraos Cigarers nyudgivelse af Hugo Pratts Corto Maltese i Sibirien, der udkom i slutningen af 2004. Anmeldelsen indeholder oplysninger om albummets handling, så er man advaret
Berlingske : Corto Maltese i sibirien  
Norsk anmeldelse  
 

Sibirien, CM i

Anmeldelser af:

Corto Maltese - Mu

Politikken : Corto tager på sin sidste skattejagt  Det sidste album i serien om sømanden Corto Maltese kan nu omsider fås på dansk
Litteratur nu.dk : MU   Det er en af de mest anerkendte europæiske tegneserier og en af dem, der for alvor gjorde det legalt for voksne mennesker at beskæftige sig med genren.
 

Mu Cortonmaltese

Anmeldelser af:

Cyanns Saga : 3 - Aïeïa fra Aldaal

Information : Cyans saga  
Cyann 3  "Det ser ud til, at Bourgeon er tilbage på sporet igen - langt om længe og lidt overraskende for i hvert fald mig, der faktisk havde afskrevet ham efter Cyanns Saga bind 2
Seriejournalen : Cyanns saga3  Og det ser faktisk ud til at have tændt gnisten hos Bourgeon igen. Albummet er langt bedre end de to første i serien og minder om tegnerens tidligere produktion.
 

Cyanns-Saga-3

Anmeldelser af:

Cyanns Saga : 4 - Farverne På Marcade

Seriejournalen : Cyann 4  Det dramaturgisk største problem er, at man ikke kan se forskel på de to planeter, som Cyann springer imellem omtrent midtvejs i fortællingen, men det gør ikke enkeltscenernes "lad os gøre alt det her grønt" nemmere at bære. Det absolut eneste, der er lagt en smule kræfter i, er patter - og det endda kun sporadisk.
 

Cyanns-Saga-4

Anmeldelser af:

Den Døde Kæmpe : 1 - Biernes Tårer

Berlingske : Den Døde kæmpe  Serietegneren Loisel er måske ikke så kendt i Danmark, men i hjemlandet Frankrig er han fortjent blevet en af de bærende kræfter i den moderne børnetegneserie, som stadig trives i månedshæfter og album.
Seriehournalen : Den døde kæmpe 1  Tempoet er astadigt, vi kommer frem med jævn fart. Irriterende? Næ - igen et billede på storbymenneskets fremdrift og en reminder til os alle om at hastværk er lastværk. Fordybelsen, hvor påtaget den end måtte tage sig ud, er ikke til stede.
 

Den Døde Kæmpe 1: Biernes Tårer

Anmeldelser af:

Den Døde Kæmpe : 2 - Pauline

Tegneserieside.dk: Den døde Kæmpe 2  Efter at have læst seriens andet bind trækker jeg begge disse kritikpunkter i mig igen. Ganske vist er der ikke kommet mere action, men til gengæld har det vist sig, at historien langt fra er så ligetil og forudsigelig, som den umiddelbart forekom.
 

Døde Kæmpe 2_BIBI

Anmeldelser af:

Djævlen fra de 7 Have : 1 - Første del

Seriejournalen : Djævlen fra de syv have  Den onde og selvretfærdige Lord Sommerset er en satan. En hævngerrig djævel, og det er denne sataniske sjæl der giver sine tjenere ordre om at hende Harriet, Sommersets datter, og tvinge hende til at fornægte sin elskede. Det hellere med det onde end det gode.
 

Djaevlen-fra-de-7-have

Anmeldelser af:

Inkal Sagaen - Før Inkalen

Politikken : Før Inkalen  Med 20 års forsinkelse udkommer historien om, hvordan detektiven John Difool blev til i fremtidens underholdningsdiktatur.
Litteratur nu. dk : En rejse i troldmandens bevidsthed  Grubebyen hviler sig. Den eneste belysning i den uudgrundelige afgrund er lysene fra den røde ring, forlystelsesområdet på de nedre niveauer, og fra kæmpe-tv-skærmene, som nat og dag utrætteligt genudsender meddelelserne fra præsidenten og hans endeløse kloninger.
Norsk anmeldelse  
 

Før inkalen

Anmeldelser af:

Fort Wheeling

De sidste Mohikanere  Sammenstødet mellem Øst og vest er ofte bagrund for de eventyr som serietegneren Hugo pratt producerede i løbet af sin levetid
 

Fort-wheeling-_BIBI

Anmeldelser af:

From Hell

Weekend Avisen  
Politiken  
Berlingske Tidende : En helvedes historie  Den engelske tegneserieforfatter Alan Moore har en masse gode serier på samvittigheden, men mon ikke den mest skelsættende er den over 600 sider lange »From Hell«, som er Moores graphic novel om seriemorderen Jack the Ripper?
Information : Med fiktionen som skalpel  I efterårsmånederne 1888 rystedes London af de bestialske mord på fem prostituerede i Whitechapel-kvarteret.
Litteratur nu .dk : Victorias blodige hemmelighed  Jeg er bevægelse i malerpennen, ophidselse i den skrattende pen. En usynlig kurve op gennem århundrederne. Jeg er mere syndrom end menneske; en buldrende stemme i menneskehjertet. Jeg er regn. Jeg kan ikke tæmmes
Dr.dk : From Hell  
God-bog.spacelive.live.com : From Hell  
 

FromHell

Anmeldelser af:

From Hell (Norsk)

Walther wehus : Helvete heller  Nok en gang kommer danskene serie-Norge til unnsetning, og det København-baserte forlaget Faraos Cigarer gir nå ut Alan Moore og Eddie Campbells sjangersprengende «From Hell» på velklingende norsk.
Wordpress.com : strålende-historisk-obduksjon  "Dersom du kutter dypt, presist, iherdig og metodisk nok, kommer du ikke bare frem til hvordan noe fungerer, men også meningen bak det. From Hell er en obduksjon av en historisk hendelse, der jeg bruker fiksjon som skalpell", skrev Moore da serien startet som føljetong i antologien Taboo i 1989.
 

FromHell

Anmeldelser af:

Hemmelighedsfulde byer : 9 - Sandkornsteorien

Her er tale om en helstøbt oplevelse.  Spændvidden i albummet ligger inden for det mikrohistoriske; der zoomes helt tæt på karaktererne og deres liv. Meget flot!
 

Sandkornsteorien_BIBI

Anmeldelser af:

Hemmelighedsfulde byer : 8 - Den usynlige grænse

Berlingske : Hemmelighedsfulde byer  Et rasende flot tegnet og farvelagt album, der hensætter læseren i en tankefuld tilstand.
 

Hemmelighedsfulde-byer

Anmeldelser af:

Himmel over Bruxelles : 2 - [efter]

Seriejournalen : Himmel over bruxelles 2  Jeg havde med vilje udsat anmeldelsen af denne anden del, da jeg ikke ville skrive i den rosende slipstrøm af 1'eren. Det er derfor, sådan nogenlunde da, at jeg ser på albummet [efter] med friske og ikke forudfattende holdninger.
 

Himmel-over-Bruxelles_efter

Anmeldelser af:

En mand en historie - Jesuit Joe

Serie Journalen  ANMELDELSE: Hugo Pratt er den helt store italiener inden for tegneseriemediet og skaberen af "Corto Maltese". "Jesuit Joe" er et enkeltstående og i 1991 filmatiseret værk fra hans hånd, der ikke tidligere har været udgivet i Danmark, og en del af Faraos Cigarers luksuriøse Pratt-serie.
Boganmeldelse.com : Jesuit Joe  Mestizen Jesuit Joe er en oprørsk lykkeridder, en af Hugo Pratts typiske enspændere.
Politikken : Jesuit Joe på Dansk  Hugo Pratts 'Jesuit Joe' har haft en lang og snørklet vej frem til denne første danske udgave.
 

jesuit joe

Anmeldelser af:

Nestor Burma : 1 - Rue de la Gare 120

Information : Nestor Burma  Det er en speget affære, den hårdtslående privatdetektiv Nestor Burma har rodet sig ind i. Det begynder med en krigsfange med hukommelsestab, som, lige inden han udånder i Burmas arme - det er november 1941, og de sidder begge i tysk fangenskab - når at sige de kryptiske ord: "Giv Hélène besked ... Rue de la Gare 120 ..."
 

Rue-de-la-Gare-120

Anmeldelser af:

Saint-Exupéry - Den sidste rejse

Politikken : Den Heroiske Fantasi  Hugo Pratts tegnede fortælling om den franske flyver og forfatter Antoine Saint-Exupéry udkommer omsider på dansk.
Weekendavisen : Saint Exupéry  
Seriejournalen : Saint Exupéry Den sidete rejse  Den sidste rejse er en spændende fortalt beretning om en spændende person, Saint-Exupéry. Historien er på engang ganske luftig - den foregår også i skyerne - og komprimeret i og med den koger et helt liv ind til 60 siders tegneserie. En fremragende præstation.
Litteratursiden.dk : Saint Exupéry  Smukt album, der fremstår som en lykkelig symbiose af fantasi, tekst og tegning over et stort menneskes virke mellem himmel og jord.
 

SaintEx_BIBI

Anmeldelser af:

Sky Doll : 1 - Den falske by

Seriejournalen : Skydoll  "Serien er vel nærmest Blade runner møder John DiFool og indeholder ikke noget egentligt nyt, men helt så lækkert og tjekket har man sjældent set det før. Så er man til den her slags tegneserier, hører Sky Doll bestemt til blandt de bedste varer på hylden for tiden. Det er den her slags udgivelser, vi skal have flere af for at tiltrække de unge."
 

skydoll1

Anmeldelser af:

Nestor Burma : 2 - Skydetelt på Place de la Nation

Information : Skydetelt ved place de la nation  Plotforviklingerne er så spegede, at man efter endt læsning stadig ikke er helt klar over, hvad der er foregået og hvorfor, men med den kongeniale fortolker Tardi ved pennen er man også lykkeligt ligeglad.
 

Skydetelt